Inspiráció

Új termék családot üdvözölünk kínálatunkban!

Mostantól az Interlight.hu-n elérhető a teljes termekkínálata a világhírű KLUS termékeknek.

Fő tevékenységük mindig is a tervezés volt.

Cégük hagyományai a 90-es évek elejére nyúlnak vissza, az első projektek 1976-ban születtek. Tevékenységüket kis használati formák, valamint bútorok, ajtók tervezésével és gyártásával kezdték. A bútoriparban szerzett tapasztalattal rendelkező KLUŚ gyorsan észrevette a kapcsolatot a design, az építészet és a világítás között. 

A Klus 2006 óta foglalkozik LED világítási rendszerek tervezésével, kivitelezésével, gyártásával és értékesítésével.

Az Interlight kínálatának fontos szereplője a Klus termékekkel megvalósítható egyedi megoldásokra szakosodott termék palettája.

Világitástechnika projektek, egyedi lámpák gyártása tervezés, kivitelezés, szállítás és szerelés, karbantartásra, érdeklődjön nálunk.

Projekt esetén keresse bizalomma kollégáinkat!

A cég 2009-ben fejlesztette, finanszírozta és felépítette az első teljesen LED technológiával megvilágított épületet, az ún. "Izzó nélküli házat" .
Utódja a "House of LED inspiration" pedig megvalositja az utolsó 45 év fejlesztések és jövőbeli lehetőségeket és kinálat bemutatást.

Intermar Kft.
2023.05.08 10:30
Fény, környezet és életmínőség

Igen, az életünk szempontjából nagyon fontos a világítás és az élhető környezetünk megőrzése. A megfelelő világítás nélkül nehéz lenne munkát végezni, tanulni, vagy akár élvezni az életet, hiszen az emberi szemnek szüksége van a megfelelő fényre ahhoz, hogy jól lásson.

Miért a régi LED már nem jó?

A LED-ek jelentős fejlődésen mentek keresztül az elmúlt évtizedben. Az eredeti LED-ek (vagyis a "régi LED-ek") korlátozottak voltak a színek és a fénykibocsátás terén, valamint nem voltak olyan hatékonyak, mint a mai LED-ek. Az újabb LED-technológiák nagyobb fénykibocsátást és hatékonyságot biztosítanak, valamint szélesebb színtartományt kínálnak, ami lehetővé teszi a világítási rendszerek sokoldalúbb és hatékonyabb tervezését.

Mi a különbség az ATEX és a IECEx szabvány között.

Ha gyúlékony gáz, gőz vagy éghető por a megfelelő mennyiségben keveredik a levegővel, robbanásveszélyes elegy keletkezik. Gyújtóforrás jelenléte esetén robbanás következhet be.A robbanások halált vagy súlyos sérüléseket, valamint jelentős járulékos károkat okozhatnak. Ezen esetekben gazdasági és környezeti hatását is figyelembe kell venni.

Ezért alapvető fontosságú a szükséges óvintézkedések megtétele a robbanásveszélyes légkör kezelésére, robbanásveszély mérséklésére és a lehetséges hatások korlátozására, valamint az esetleges gyújtóforrások jelenlétének elkerülésére.

A világítás fontossága az enteriőrben

Egy belsőépítészeti projektet világítástervező nélkül készíteni olyan, mintha elmennénk egy elegáns étterembe, de csak a köretek közül válogatnánk. A köret kiváló lehet, de ha csak azt esszük, sok érdekesebb ételről lemaradunk. A szakszerűen elhelyezett fényforrások új dimenziót adnak a térnek, életre keltve valamennyi belsőépítészeti projektet, igazán egyedivé téve az enteriőrt.

A szakszerű világítástechnika megoldások mélységet és magasságot, hangulatot teremtenek, és felhívják a figyelmet a tér fókuszpontjaira. A fény és az árnyék egyensúlyáról, harmóniájáról szól, és új energiát visz a belső térbe.

A hibátlan kültéri világítás titka

A kültéri világítás életre kelti a homlokzatot és a külső tereket. Attól függően, hogy milyen céllal használjuk, a világítás képes más fényben feltüntetni az épületet, a kertet, a növényzetet. Míg leginkább a tájépítészek hatáskörébe tartozik, valamennyi építész szakember számára fontos, hogy megértse, hogyan integrálhatók a kültéri lámpák egy épület megjelenésébe. A fény-árnyék játék megértésével az építészek kontraszttal dolgozva alkotnak inspiráló és igazán egyedi tereket.

Sok szempont játszik közre abban, hogy a kültéri világítás a legjobb legyen. Mutatjuk, melyek ezek.

A LED panel 6 előnye a hagyományos fénycsővel szemben

A LED-es világítástechnikai termékek nagy népszerűségnek örvendenek energiahatékonyságuk, és hosszú távú teljesítményük miatt. Különösen a LED panelek lettek kedveltek széles körben az utóbbi időben. Mondjuk is a LED panelek-ek 6 nagy előnyét

2023 világítási dekor trendjei

Ha egy szobát egyetlen fényforrással világítunk meg, az ridegnek és kifejezetten hangulattalannak fog tűnni. Ha azonban figyelembe vesszük a világítás "rétegeit" és a megannyi  lehetőséget, akkor máris megnyerő hangulatot, dizájnos belteret  hozhatunk létre. Állólámpák, fali lámpák, és asztali lámpatestek – ez csak néhány a lehetőségek tárházából, amelyek egy nagyszerű új világítási terv kialakítása során rendelkezésre állnak. Hogyan válasszunk? Nos, természetesen úgy, hogy megnézzük a 2023-as világítási trendeket.

Top tanácsok energiatakarékos világításhoz

Az energiahatékony világítás csökkenti a villanyszámlát és a szén-dioxid-kibocsátást anélkül, hogy csökkentené épületeink fényminőségét.

2022.11.28 09:40
A digitális LED világa

Egy kép többet ér ezer szónál, a mozgókép pedig még annál is többet. A fő különbség a normál LED (statikus vagy egyenletes színváltozással rendelkező LED) és a dinamikus digitális LED között, hogy míg a hagyományos LED csíkok egyenletesen világítanak, a digitális LED termékek lehetővé teszik számunkra, hogy megválasszuk, melyik elem világít és melyik nem, valamint állítható fényerővel és az élénkséggel bírnak.

4 tipp a profi irodai világítás megvalósításához

A világítás mindenre hatással lehet, az emberek döntéshozatalától kezdve az éjszakai alvásig. A világítástervezés sok szempontból elhanyagolhatatlan, ha irodatervezésről beszélünk, hiszen jelentős hatással van a munkatársak egészségére és a cég imázsára. Az alábbiakban bemutatjuk az öt kulcsfontosságú módszert, amellyel az irodai világítás befolyásolhatja a teljesítményt, a munkatársak közérzetét és az ügyfelek elégedettségét is.

Az energiafogyasztás monitorozása ES-System rendszerrel

Hatékony energiafogyasztás, takarékosság, tartósság. Ezek a fő szempontok, ami alapján érdemes világítástechnikáról beszélni – ha tudatosan tervezünk. Az ES-System rendszere pedig mindebben támogatja is a belsőépítészt és a felhasználót.

Kipu, a Luz negra újrahasznosított műanyagból készült lámpája

A spanyol Luz Negra Kipu lámpája, amely újrahasznosított PET palackokból készült és képes elnyelni a hangot. A PET gyapot vizuálisan tetszetős és kiváló akusztikai kondicionálást biztosít 0,24-es NRC-elnyelés mellett. A terméket az AS1530.3 szabvány szerint tesztelték.

LED szalagok - a funkcionalitás az új irány?

Ha a világítási trendeket nézzük, az állítható fényű fehér LED szalagok egyre népszerűbbek mind a kereskedelmi, mind a lakóingatlanokban. Azok számára, akik kíváncsiak, miért olyan különlegesek – kezdjük azzal, hogy egyetlen ilyen LED szalag lehetővé teszi a színhőmérséklet szabad változtatását 2700K-ról 6500K-ra. Miért előnyös ez? Nos, van néhány oka, az esztétikaitól a hangulatjavításig.

2022.06.23 09:23
Isoled
2022.05.05 12:16
Irodai világítás

Növeli a termelékenységet a
LED-es világítás minősége
A rossz megvilágítás elfárasztja az embereket, koncentrációs zavarokhoz, szem- és fejfájáshoz vezet.
Az alkalmazottak lemorzsolódnak, a hibaarány nő,
a termelékenység pedig csökken.

A munkavállalók számára biztosítani kell
 aktiválás,
 motiváló,
 ergonomikus és
 biztonságos környezet
a munkához rendelkezésre kell bocsátani.

Isoled
2022.04.11 16:57
Ipari világítás

OPTIMÁLIS LED IPARI VILÁGÍTÁSI KONCEPCIÓ

 minimalizálja a munkahelyi balesetek kockázatát,
 elősegíti a teljesítési hajlandóságot és természetesen a munkavállalók teljesítményét, és
 növeli a vállalat termelékenységét.