+36 70 344 7000     info@interlight.hu                    Nettó 50.000,- Ft.- feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás !!!              

+36 70 344 7000     info@interlight.hu                    Nettó 50.000,- Ft.- feletti vásárlás esetén ingyenes a szállítás !!!              

Inspiráció

2023 világítási dekor trendjei

2022.12.30 09:23
2023 világítási dekor trendjei

Ha egy szobát egyetlen fényforrással világítunk meg, az ridegnek és kifejezetten hangulattalannak fog tűnni. Ha azonban figyelembe vesszük a világítás "rétegeit" és a megannyi  lehetőséget, akkor máris megnyerő hangulatot, dizájnos belteret  hozhatunk létre. Állólámpák, fali lámpák, és asztali lámpatestek – ez csak néhány a lehetőségek tárházából, amelyek egy nagyszerű új világítási terv kialakítása során rendelkezésre állnak. Hogyan válasszunk? Nos, természetesen úgy, hogy megnézzük a 2023-as világítási trendeket.

1. Építészeti csillárok

Egyesek a "csillár" szóhoz csillogó üvegfüggő cseppeket társítanak, amelyek egy túlságosan dekoratív vas vagy sárgaréz ívelt karról lógnak. Mások egy hálószobát képzelnek el, ahol a dekoráció túlzó és kissé "l'amour".

2023 világítási trendek csillár

Továbbra is léteznek csillárok azok számára, akik ezt az irányt szeretik, de most – nagyon is – újfajta világítási formákkal találkozhatunk az aktuális trendekben.  Száműzzük a hagyományos íveket, csavarokat és az évszázados részleteket. Ezek a csillárok újak, modernek, elegánsak, és a kortárs csillogást szolgálják pikk-pakk!

A csillároknak olyanoknak kell lenniük, mint egy ékszer az otthonunk koronáján, de nem szabad, hogy ezek legyenek a fő fényforrás.  Ez az, amit az újhullám megtestesíteni látszik –egyfajta szobrászat, amely éppúgy a trendekről is  szól, mint arról, hogy a lámpa praktikus fényforrásként szolgál. Az egyszerű  fali-, asztali- vagy állólámpák más elemeit is bevetheted a világítási szintek megvalósítására.

2. Fodros élek

Ezek a gyengéd ívek nem a hivalkodásról szólnak; egyszerűek mégis pompás elemei a megvilágítandó térnek.

2023 világítási trend fodros

Az irányvonal előnye, hogy jól illeszkedik az aktuális nappali színtrendekhez, visszafogott marad, de összességében persze sikkes. Egy ilyen fényforrásnak otthonunk szinte minden szegletében helye lehet: az étkezőasztal fölött, az előszobában, vagy akár a lépcsőfeljárón. Szeretjük az olyan világítási trendeket, amelyek  bárhol megállják a helyüket, és amelyek azonnal felfrissíthetnek, bármilyen enteriőrt.

3. Art Deco formák

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy az Art Deco - legalábbis az elmúlt évtizedben - nem ment ki a divatból. Ma már határozott, elegáns, és potenciálisan elég régi (vagyis vintage) ahhoz, hogy "klasszikus" megjelenésnek nevezzük.

art deco 2023 trend

Azonban, bár láttunk már Art Deco ihlette világítási stílusokat a belsőépítészeti piacon, ilyet még nem. Kevesebb ragyogás és csillogás.  Az új mennyezeti lámpák  mind az 1930-as évek finomabb Art Deco részleteiből merítenek: lágy, fésűs perem, egy csipetnyi márvány, lágy fémes árnyalatok.

Mindig van egyfajta nosztalgia, amikor a tervezésről van szó, és vannak bizonyos korszakok, amelyekhez szívesebben nyúlunk vissza, mint másokhoz. 2023-ban pedig ez az Art Deco.  Végtelen inspirációs forrást nyújt jellegzetes sziluettjeivel, anyagaival és színeivel.

4. Süllyesztett LED világítás

Jelentős és észrevehető elmozdulás tapasztalható a lefelé irányuló világítástól a rejtett világítás felé. A sínvilágítás is hihetetlenül népszerű választássá vált, lehetővé téve a lakástulajdonosok számára, hogy könnyedén adaptálhassák és áthelyezhessék világítási rendszerüket egyik területről a másikra.

2023 világítási trend süllyesztett LED lámpa

Ez a hozzáadott funkcionalitás új dimenziót hoz az otthonokba, mivel pihentetőbb légkört biztosít, különösen a fürdőszobai környezetben, ahol spa szentély érzetét kelti. A lágyabb háttérvilágítás kiegészítéseként a lámpafény rétegeinek hozzáadásával otthonosabb  hangulatot teremthetünk.

5. Összeillő mennyezeti lámpa és falszín

Jellemző dizájn megoldás, hogy a függőlámpákat a szoba középpontjába helyezve hozunk létre fókuszpontot. Erre ráerősítve a tervezők 2023-ban a  fényforrás árnyalatát a falak színéhez igazítják.

2023 világítási trend monokróm

Ez a monokromatikus megjelenés erős, kortárs élt visz a belső térbe, és jól működik, ha olyan aktuális konyhai trendekkel párosítjuk, mint a természetes faanyagok használata. A sima felület és a finom színpaletta tökéletesen keveredik nyugtató, mégis funkcionális konyhai világítást hozva létre.